Ana sayfa Haber Kar Beyaz’a Sofya’dan Ödül

Kar Beyaz’a Sofya’dan Ödül

667
0


Başkent Sofya’ın NDK Halk Kültür Sarayı’nda düzenlenen ödül seremonisinde 12 Avrupa filmi ile yarışan Türk filmi Kar Beyaz jürinin özel ödülüne layık görüldü.

Tören sonrası Yönetmen Selim Güneş ve film yapımcısı Nur Güneş, festivale katılan jüri üyeleri, Bulgar sinemacılar tarafından tebrik edildi.

Festivalin uluslararası yarışma dalında toplam 12 Avrupa filminin arasından jürinin özel tercihi olarak gösterilen Kar Beyaz filminin yapımcısı Selim Güneş, AA muhabirine açıklamasında Türk sinemasının Avrupa’da böylesi değer görmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Güneş, ”Festivalde ‘en iyi ikinci film’ olarak seçildik. Uluslararası bir festivalde aldığımız bu ilk ödül bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

SIFF’in Uluslararası Film Eleştirmenlerinin oluşturduğu Bulgar, İtalyan ve Türk jürisinde Türkiye’yi sinema yazarı Ege Görgün temsil etti.

Festival programında sunulan, ”Çok Özel Beş Film” konulu ayrı bir bölümde gösterilen, yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu’nun yaptığı Bal filmi de büyük ilgi gördü.

Festivalin gala gecesinde düzenlenen ödül töreninin ardından SIFF’in afişinde yer alan Kar Beyaz ve Bal dahil 200’ü aşkın Avrupa filmi 20 Mart’a kadar Sofya’nın yanı sıra, Varna ve Burgas kentlerindeki sinemalarında gösterilecek. (AA)

Önceki makaleFilmlerden Sekanslar -5-
Sonraki makaleBergmanya’ya Yolculuk
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here