Ana sayfa Haber 12. Uluslararası İzmir Film Festivali’nin Ödülleri Açıklandı

12. Uluslararası İzmir Film Festivali’nin Ödülleri Açıklandı

790
0
12. Uluslararası İzmir Film Festivali’nin kapanış töreni 28 Nisan Cumartesi akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı. Saat 17:30’da açılış kokteyli sonrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün konuşmasıyla başlayan tören ödüllerin açıklanması ile devam etti.
Festivalden bu yıl “Yaşam Boyu Onur Ödülü” alan senarist, yönetmen, müzisyen, oyuncu, Costas Ferris ve ünlü yönetmen Mania Akbari de ödül veren isimler arasındaydı.
En İyi Film Ödülü: Nar (Yapımcı: Türker Korkmaz)
En İyi Yönetmen Ödülü: Tolga Örnek (Labirent)
En İyi Senaryo Ödülü: Ümit Ünal (Nar) / Çiğdem Vitrinel – Şebnem Vitrinel (Geriye Kalan)
Jüri Özel Ödülü: Simurg (Ruhi Karadağ)
En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Burak Kanbir (Labirent)
En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Şebnem Hassanisoughi (Geriye Kalan)
En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Gün Koper, Ayberk Pekcan, Bedir Şirin (Aşk Ve Devrim)
En İyi Müzik: Selim Demirdelen (Nar)
En İyi Sanat Yönetmeni: Adalı Aksoy (Aşk Ve Devrim)
En İyi Kurgu: Oğuz Çelik (Labirent)
Siyad En İyi Film Ödülü: Simurg (Ruhi Karadağ)
Alim Şerif Onaran Akademi Ödülü: Nar
Önceki makaleNuri Bilge Ceylan Röportajı
Sonraki makaleChicken with Plums
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here