Ana sayfa Haber Görünmeyenler

Görünmeyenler

916
0
gorunmeyenler

Melikşah Atuntaş’ın yönettiği Caner Özyurtlu’nun Serhat Hasanoğlu ile birlikte yazdığı ‘Görünmeyenler’ korku türü filmin fragmanı izleyicileriyle buluştu.

Korku filmi sevenlerinin çok hoşlanacakları bir yapım olarak 05 Ekim’de izleyicisiyle buluşacak olan filmin fragmanı bile her izleyenin tüylerini ürpertiyor. Nihan Okutucu, Duru Ok ve Deniz Özmen’in başrollerini paylaştıkları filmde bir ailenin yeni taşındıkları evde yaşadıkları garip olaylar gerilim lisanıyla anlatılıyor.

Selin Onur ve altı yaşındaki kızları Merve yeni taşındıkları evde başta çok mutludur. Fakat bir süre sonra bir dizi garip olaylar yaşamaya başlarlar. Küçük kızları Merve’nin vücudunda gördükleri morluklar onların iyiden iyiye telaşlanmalarına neden olur. Evdeki bakıcıdan süphelenen Selin ve Onur, önlem olarak eve güvenlik kameraları kurmaya karar verirler. Güvenlik sistemleri belki onları dışarıdaki tehlikelerden koruyacaktır ama asıl korkutucu olan, evin içindedir. Onur’un iş seyahatine çıkmasıyla birlikte “Görünmeyenler”le evde baş başa kalan Selin ve Merve tüyler ürperten olaylarla karşı karşıya kalacaktır.

Önceki makaleGeriye Kalan 7 Eylül’de Vizyona Giriyor
Sonraki makaleTaviani Kardeşler Röportajı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here