Ana sayfa Haber Modern Zamanlar’ın 31. Sayısı Çıktı

Modern Zamanlar’ın 31. Sayısı Çıktı

1008
0


Antalya merkezli sinema dergisi Modern Zamanlar,31. sayısında Muhafazakâr Sanat’ı masaya yatırıyor. Botero’nun Mona Lisa yorumunu Levent Yaylagül incelemesiyle kapağına taşıyan dergi, dosya konusu olarak ise Kocaeli Kültür Kolektifi Derneği ve Kafa Kedi ile ortaklaşa gerçekleştirilen “Film Çözümleme Atölyesi” notlarını “Sisi Aralayan Işık: Angelopoulos Yeniden!” başlığı altında ele alıyor.
Mart & Nisan 2013 sayısından öne çıkan başlıklar:
Haneke’den Sorular / Vehbi Tüleylioğlu
İdealizm ve Sinema / Deniz Denizel
Çocuk Sineması Üzerine / Mustafa Sözen
Öteki Korkular / Fatih Danacı
Afişe Çıkmak / Ali Şimşek
Sinemasal Kitaplar / Ercan Dalkılıç
Sinefil’in DVD Rehberi / Barış Saydam
Ege Görgün yönetiminde hazırlanan Ters Ninja ilavesinin 8. sayısını da içeren dergi, Ertekin Akpınar’ın Ahmet Soner’le, Tuncer Çetinkaya’nın ise Türkan Şoray’la yaptığı özel söyleşilere sayfalarında yer ayırıyor.
Önceki makale24. Ankara Uluslararası Film Festivali Başlıyor
Sonraki makaleTheodoros Angelopoulos Sinemasına Toplu Bakış
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here