Ana sayfa Haber Nuri Bilge’nin Yeni Filmine Rekor Destek

Nuri Bilge’nin Yeni Filmine Rekor Destek

888
0


Avrupa Konseyi’ne bağlı Avrupa Görsel-İşitsel Eserler Destek Fonu Eurimages; Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi “Kış Uykusu”na 450.000 Euro destek verdi! Türkiye-Fransa-Almanya ortak yapımı olan film böylece, Türkiye’nin bugüne kadar aldığı en yüksek desteği aldı.
Avrupa sinemasını geliştirmek, ortak yapımları, dağıtımları ve gösterimleri destekleyerek sinema profesyonelleri arasında işbirliğini teşvik etmek üzere Avrupa Konseyi tarafından 1989’da oluşturulan bir fon olan Eurimages’ın geçtiğimiz hafta Almanya’nın Dresden kentinde yapılan 113. toplantısında; toplam 13 proje destek aldı. Toplantıda Türkiye; Nuri Bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu” projesine yapılan 450.000 Euro maddi destek ile bugüne kadarki en yüksek destek miktarını kazandı.
Nuri Bilge Ceylan’ın,  Demet Akbağ, Haluk Bilginer ve Melisa Sözen gibi isimlerin rol aldığı “Kış Uykusu” adlı yeni filmi; Zeynep Özbatur Atakan’a ait ZeynoFilm ile NBC Film’in yanı sıra, Almanya’dan Bredok Film Production ve Fransa’dan Memento Films ortaklığında gerçekleştiriliyor.
Önceki makale9. Yıldız Kısa Film Festivali
Sonraki makaleClaude Sautet
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here