Ana sayfa Haber Merakla Beklediklerimiz: The Broken Circle Breakdown

Merakla Beklediklerimiz: The Broken Circle Breakdown

844
0


2010 yılında çektikleri Çölde Kutup Ayısı (The Misfortunes) filmiyle İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale ödülünü kazanan Belçikalı yönetmen Félix Van Groeningen’in acıklı bir melodram olan The Broken Circle Breakdown isimli yeni filmi merak uyandırıyor.
Her şey onların yoluna taş koyarken, Elise ve Didier birbirlerine delicesine âşıklardır. Evlenirler, çocukları olur ve uyum içinde mutlu mesut yaşarlar. Bu uyum ise zıtlıklarla doludur: Didier banjo çalmakta, Elise dövme stüdyosu işletmektedir; Didier aklı bir karış havada olan bir ateistken, Elise ise sırtında bir haç bulunan ve ayakları yere basan bir kadındır. Günün birinde, küçük Maybelle’in hastalanması bu güzel uyumu bozar. Her ikisi de bu durumla kendi silahlarını kullanarak savaşmak zorunda kalacaktır: Biri inançlarıyla, diğeri müziğiyle.
Başrol oyuncularının oynadıkları karakterlerin içlerini güçlü bir şekilde doldurmaları filmin duygusal yönünü başarılı kılarken, kendi hayatından esinlenerek yaratılmış bu hikâyeyi önce başarıyla tiyatroya, sonra da sinemaya uyarlamış Johan Heldenbergh ise tecrübesini filmde de kanıtlıyor.

Önceki makalePazar: Bir Ticaret Masalı
Sonraki makalePera Müzesi’nden Gençlere Özgü Program
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here