Ana sayfa Haber Almanya’dan Yepyeni Filmler

Almanya’dan Yepyeni Filmler

758
0

Bu yıl beşinci kez düzenlenecek olan “Almanya’dan Yepyeni Filmler” seçkisi, Goethe-Institut Istanbul ve İstanbul Modern Sinema işbirliğiyle 06-16 Haziran tarihleri arasında seyirciyle buluşacak. Artık gelenekselleşen gösterim programında Berlinale başta olmak üzere çeşitli uluslararası festivallerde gösterilmiş ve ödül kazanmış, yılın öne çıkan Alman filmleri yer alıyor.
Program bu yıl “Yeni Yollar” başlığını taşıyor. Seçkide yer alan filmler; hayatında yeni bir sayfa açan, yeni bir başlangıç deneyen veya olaylara yeni bir perspektifle bakmaya çalışan karakterleri birbirinden çok farklı hikâyelerle perdeye taşıyor. Programda Berlin Film Festivali’nde büyük ilgi gören Tuhaf Bir Kedicik, Serbest Düşüş, Hannah Arendtve yapımcıları arasında Fatih Akın’ın da yer aldığı hınzır müzik belgeseli Fraktus gibi filmler yer alıyor.
Filmlere ücretsiz giriş için Goethe-Institut’tan giriş kartı alınması gerekmektedir. Lütfen giriş kartı için Goethe-Institut 3. katta kayıt yaptırın.
Gösterilecek Filmler:
Tuhaf Bir Kedicik (Das merkwürdige Kätzchen)
Yönetmen: Ramon Zürcher
Serbest Düşüş (Freier Fall)
Yönetmen: Stephan Lacant
Hannah Arendt
Yönetmen: Margarethe von Trotta
Fraktus
Yönetmen: Lars Jessen
3 Oda 1 Salon (Drei Zimmer/Küche/Bad)
Yönetmen: Dietrich Brüggemann
Benim Güzel Yurdum (Die Brücke am Ibar)
Yönetmen: Michaela Kezele
Unutma Beni (Vergiss mein nicht)
Yönetmen: David Sieveking
Silvi
Yönetmen: Nico Sommer
Ehliyeti Bakkaldan mı Aldın? (You Drive Me Crazy)
Yönetmen: Andrea Thiele

Önceki makale66. Cannes Film Festivali’nde Ödüller Verildi
Sonraki makale68 Mayıs’ında Cannes Film Festivali
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here