Ana sayfa Haber Pera’da Roman Polanski Filmleri

Pera’da Roman Polanski Filmleri

1142
0

Pera Film’in Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan programı tanınmış Polonyalı yönetmen Roman Polanski’nin 1960’lı ve 1970’li yıllarından derlenen bir seçkiyi oluşturuyor. Polonya – Türkiye diplomatik ve kültürel ilişkilerinin 600. yıldönümü kutlamaları kapsamında culture.pl işbirliğiyle 1-29 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen programda Sudaki Bıçak / Knife in the Water, Tiksinti / Repulsion, Bozuk Düzen / Cul-de-sac, Rosemary’nin Bebeği / Rosemary’s Baby ve Tess filmleri yer alıyor. Beş filme ek olarak, Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan / Roman Polanski: Wanted and Desired belgeseli de programa eşlik ediyor.
  
Pera Film’in Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan programı kapsamında Polonyalı ikili SzaZa 28 Kasım Cuma günü saat 20:00’da, Pera Müzesi Oditoryumu’nda özel bir konser veriyor. SzaZa – Szamburski / Zakrocki, Polanski’nin kısa filmleriyle diyaloğa giren son derece dinamik bir soundtrack oluşturarak, bir filmde müziğin ve sesin ne kadar önemli olabileceğini sergileyecek.
Gösterim Programı
1 Kasım Cumartesi
14:00    Sudaki Bıçak / Knife in the Water
16:00    Tiksinti / Repulsion
2 Kasım Pazar
15:00    Sudaki Bıçak / Knife in the Water
5 Kasım Çarşamba
19:00    Bozuk Düzen / Cul-de-sac
8 Kasım Cumartesi
18:00    Tess
13 Kasım Perşembe
19:00    Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan / Roman Polanski: Wanted and Desired
16 Kasım Pazar
17:00    Tess
26 KasımÇarşamba
17:00    Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan / Roman Polanski: Wanted and Desired
19:00    Tiksinti / Repulsion
28 Kasım Cuma
20:00    Konser: SzaZa Plays Polanski
29 Kasım Cumartesi
13:00    Rosemary’nin Bebeği / Rosemary’s Baby
16:00    Bozuk Düzen / Cul-de-sac
19:00    Rosemary’nin Bebeği / Rosemary’s Baby
* Her bir gösterim indirimli müze giriş bileti (8 TL) ile izlenir. Pera Müzesi Dostları’na ücretsiz. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Rezervasyon alınmamaktadır. Biletler biletix’ten temin edilebilir. 
Önceki makaleÇağdaş Yunan Filmleri Gösterimi
Sonraki makaleYavuz Turgul’dan Terrence Malick’e Sinema Kitabı Çıktı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here