Ana sayfa Haber 28. Ankara FF Ulusal Uzun Yarışma Filmleri Belli Oldu

28. Ankara FF Ulusal Uzun Yarışma Filmleri Belli Oldu

991
0

28.Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Film Yarışmasına başvuran 41 film arasından Gülden Treske, Şenay Aydemir ve Şeyma Balcı’dan oluşan ön jürinin değerlendirmesi sonucu ön elemeyi geçen 11 film belirlendi.

Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek gösterimlerde Onur Ünlü’nün jüri başkanlığında, Nihal Yalçın, Emrah Serbes, Olena Yershova ve Hasan Akbulut’tan oluşan seçiciler kurulu filmleri izleyici ile birlikte izleyecek. Yönetmenlerinin de katılımları ile gerçekleştirilecek gösterimler sonrası söyleşi imkanı da olacak.

Bu sene ulusal uzun film yarışmasında yer alacak filmlerden En İyi Film ödülünü alan filmin yapımcısına 50.000 TL, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülünü kazanan filmin yönetmenine ise 10.000 TL verilecek.

28.Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışma Filmleri

 (Film adına göre alfabetik olarak sıralanmıştır)

  1. Albüm, Yö Mehmet Can Mertoğlu
  2. Babamın Kanatları, Yö Kıvanç Sezer
  3. Genco, Yö Ali Kemal Çınar
  4. Kaygı, Yön. Ceylan Özgün Özçelik
  5. Koca Dünya, Yön. Reha Erdem
  6. Martı, Yö Erkan Tunç
  7. Rüzgarda Salınan Nilüfer, Yö Seren Yüce
  8. Rüya, Yö Derviş Zaim
  9. Siyah Karga, Yö Tayfur Aydın
  10. Taş, Yö Orhan Eskiköy
  11. Zer, Yö Kazım Öz

 

Önceki makaleTÜRVAK’ta Giovanni Scognamillo Sergisi
Sonraki makaleDavid Lynch: The Art Life
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here