Ana sayfa Haber Uniq Açıkhava Film Festivali Başlıyor

Uniq Açıkhava Film Festivali Başlıyor

1108
0

Yaz başlıyor, UNIQ İstanbul’da sanatla gökyüzü buluşuyor! UNIQ İstanbul, gelenekselleşen açıkhava film gecelerine bu yaz Uniq Açıkhava Film Festivali ile devam ediyor. Başka Sinema işbirliği ile 1 Haziran’da, bu yılın en çok konuşulan filmlerinden “La La Land” ile başlayacak festival, ölümünün birinci yıldönümünde Tarık Akan’ın anısına gösterilecek “Sürü” ile 16 Eylül’de kapanacak. Sinemaseverleri yaz boyu, haftanın üç günü seçkin filmlerle buluşturacak olan etkinlik Türkiye’nin en uzun süren açıkhava sinema festivali olacak.

Başka Sinema’nın hazırladığı program kısa filmlerden animasyona, komediden korku sinemasına, belgesellerden fantastik filmlere oldukça zengin bir seçki sunuyor. Cannes, Berlin, Venedik gibi saygın festivallerden ödülle dönmüş, Oscar kazanmış ya da aday olmuş yabancı filmler, Türkiye’de son bir yılda yapılmış en önemli bağımsız sinema örnekleri, Pedro Almodovar, Ken Loach, Jim Jarmusch, Asghar Farhadi, Reha Erdem, François Ozon, Oliver Stone, Yeşim Ustaoğlu, Pablo Larrain gibi dünyaca ünlü yönetmenlerin son filmleri, dünya sinemasının yeni yıldızları olmaya aday genç yönetmenlerin yapıtları UNIQ Açıkhava Film Festivali kapsamında yaz boyunca Salı, Perşembe ve Pazar akşamları hava karardıktan sonra UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak.

Yepyeni filmlerin yanı sıra hem Türkiye’den hem yurtdışından klasik filmleri yenilenmiş kopyalarından izlemek yine Uniq Açıkhava Film Festivali ile mümkün olacak. Vizyona girmemiş, çok az yerde gösterilmiş son dönemin merak edilen filmlerini de yine bu festivalde yakalamak mümkün. Zaman zaman filmlerin oyuncuları ve yönetmenleri de gösterimler sırasında izleyiciyle buluşacak.

UNIQ AÇIKHAVA FİLM FESTİVALİ biletlerine 17 Mayıs itibariyle Mobilet’ten ulaşmak mümkün. ** Bilet fiyatı: 25 TL

HAZİRAN PROGRAMI:

01 Haziran Perşembe LAL LA LAND
04 Haziran Pazar JULIETA
06 Haziran Salı JACKIE
08 Haziran Perşembe KISA FİLM GECESİ
11 Haziran Pazar MOONLIGHT (AYIŞIĞI)
13 Haziran Salı PRINCESS MONONOKE
15 Haziran Perşembe ELLE
18 Haziran Pazar 1) MY LIFE AS A ZUCCHINI (KABAKÇIĞIN HAYATI) 60′ +
2) THE RED TURTLE (KIRIMIZI KAPLUMBAĞA) 80′
20 Haziran Salı CAPTAIN FANTASTIC (KAPTAN FANTASTİK)
22 Haziran Perşembe PATERSON
25 Haziran Pazar I, DANIEL BLAKE
27 Haziran Salı DESIERTO
29 Haziran Perşembe ALBÜM

 

Önceki makaleAğustos Böcekleri ve Karıncalar
Sonraki makaleNunta Muta
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here