Ana sayfa Haber Sofra Sırları Vizyona Giriyor

Sofra Sırları Vizyona Giriyor

4018
0

Ümit Ünal’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı son filmi Sofra Sırları gösterime çıkmayı bekliyor.

Dokuz, Ara ve Nar gibi filmlerin yönetmeni Ünal, yapımcılığını Sinan Yabgu Ünal ve Servan Güney’in üstlendiği son filminde, RTNT Film, Anka Film ve Chantier Films ortaklığı bulunuyor. Başrollerinde Demet Evgar, Fatih Al, Alican Yücesoy ve Emrah Kolukısa gibi isimlerin yer film, taşrada yaşayan sıradan bir ev hanımının yavaş yavaş gerçeklik sınırlarının dışına çıkmasını konu alıyor.

Ümit Ünal filmle ilgili Film Hafızası sitesinde verdiği söyleşide şunları söylüyor:“Hikâye, bir kara komedi. Yani çok ciddi, gerilim dolu, dramatik yanları da var ama bir yanda da komik, absürt tarafları da var. Yemek filmi denen bir tür var sinemada. Bu biraz da Türk yemekleri hakkında bir yemek filmi. Kafayı yemek pişirmeye takmış bir Türk kadını, sıradan bir ev hanımı yani, bir taşra şehrinde yaşıyor kocasıyla beraber. Onun yavaş yavaş gerçeklik sınırlarının dışına çıkışı olarak tarif edebilirim.”

Kara komedi türünde olacak filmin gösterim tarihi ise 27 Ekim 2017.

 

Önceki makaleUnder Sandet
Sonraki makalePerfetti Sconosciuti
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here