Ana sayfa Haber Tuzdan Kaide Berlin’de Gösterilecek

Tuzdan Kaide Berlin’de Gösterilecek

812
0

Yapımcılığını Cem Celal Bilge, Arda Çiltepe, Semih Gülen ve Burak Çevik’in üstlendiği Tuzdan Kaide, Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde dünya prömiyerini yapacak. 15-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Berlin Film Festivali’nin Forum bölümü sinemada yenilikçi bir dil arayışında olan yönetmenlerin filmlerinin ağırlıkta olduğu bir seçki gösteriyor. Seçkide yer alan Tuzdan Kaide, aynı zamanda Caligari Film Ödülü’ne de aday.

Mağarayı andıran bir odada yaşayan otuz yaşlarındaki münzevi bir kadının İstanbul’un ücra köşelerinde ikiz kardeşini arayışını anlatan Tuzdan Kaide, şehrin içinde yapılan zamandan kopuk ve mekânı belirsiz bir yolculuğu konu ediniyor.

Filmin başrolünü Zinnure Türe üstlenirken, filmin kadrosunda Nazan Kesal, Nalan Kuruçim, Nihal Koldaş, Esme Madra, Banu Fotocan, Elit İşcan, Dila Yumurtacı, Reyhan Özdilek ve Ayşe Demirel gibi isimler yer alıyor.

Filmle ilgili daha fazla bilgiye www.tuzdankaide.com üzerinden ulaşılabilir.

 

Önceki makaleKelebekler Sundance’ta Alkışlandı
Sonraki makaleFoxtrot Vizyona Giriyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here