Ana sayfa Haber 68. Berlin Film Festivali’nde Yarışma Filmleri Açıklandı

68. Berlin Film Festivali’nde Yarışma Filmleri Açıklandı

1198
0

Berlin Film Festivali’nin direktörü Dieter Kosslick’in de katıldığı basın toplantısında 15-25 Şubat tarihlerinde yapılacak 68. Berlin Film Festivali’nin programı açıklandı.

78 ülkeden 385 filmin gösterileceği festivalde yarışma bölümünde 19 film Altın Ayı ödülü için yarışacak.

Jüri Başkanı Tom Tykwer

Altın Ayı ve Gümüş Ayı alacak filmleri belirleyecek jürinin başkanlığını Alman yönetmen ve senarist Tom Tykwer yapacak. Uluslararası jüride ayrıca, Belçikalı oyuncu Cecile de France, İspanya Film Festivali Filmoteca Espanola’nın eski direktörü Chema Prado, ABD’li film yapımcı Adele Romanski, Japon besteci Ryuichi Sakamoto ve ABD’li film eleştirmeni Staphani Zacharek yer alıyor.

Üç Türk Filmi Gösterilecek

Berlinale’ye bu yıl Türkiye’den 3 film katılıyor. Generation 14plus bölümünde Banu Sıvacı’nın yönettiği Güvercin, Forum bölümünde Burak Çevik’in Tuzdan Kaide ve From Expanded kategorisinde de Didem Pekün’ün Araf adlı belgesel filmi gösterilecek.

Ana Yarışma

Ana yarışmada yarışacak filmler ise şu şekilde;

3 Tage in Quiberon (3 Days in Quiberon), Emily Atef

Ang panahon ng halimaw (Season of the Devil), Lav Diaz

Damsel, David Zellner ve Nathan Zellner

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot, Gus Van Sant

Dovlatov, Alexey German Jr.

Eva, Benoit Jacquot

Figlia mia (Daughter of Mine), Laura Bispuri

Las herederas (The Heiresses), Marcelo Martinessi

In den Gängen (In the Aisles), Thomas Stuber

Isle of Dogs, Wes Anderson

Khook (Pig), Mani Haghighi

Mein Bruder heißt Robert und ist ein Idiot (My Brother’s Name is Robert and He is an Idiot), Philip Gröning

Museo (Museum), Alonso Ruizpalacios

La prière (The Prayer), Cédric Kahn

Toppen av ingenting (The Real Estate), Måns Månsson ve Axel Petersén

Touch Me Not, Adina Pintilie

Transit, Christian Petzold

Twarz (Mug), Małgorzata Szumowska

Utoya 22. Juli, Erik Poppe

 

Önceki makalePera Film’de Bölünmüş Benlik Filmleri
Sonraki makaleDarkest Hour
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here