Home Haber Senaryo Buluşmaları Başlıyor

Senaryo Buluşmaları Başlıyor

2


Yapımlab sinemaya senaryo penceresinden bakmak ve senaryo yazmak isteyenlerle sinemanın ustalarını Senaryo Buluşmaları 2011’de bir araya getiriyor.

Üç Maymun, İklimler, Bir Zamanlar Anadolu’da gibi filmlerin yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan tarafından kurulan Yapımlab bünyesinde gerçekleşecek olan Senaryo Buluşmaları 2011’de hem Haluk Ünal tarafından verilecek Temel Tasarım Senaryo Atölyesi hem de sinema dünyasının önemli isimlerinin konuk olacağı iki ayrı program düzenlenecek. Yavuz Turgul, Zeynep Özbatur Atakan, Mahinur Ergun, Sertaç Ergin, Cem Özkan ve Bülent Emin Yarar gibi isimlerse seminer programının konukları olacak.

Program boyunca Yavuz Turgul, yönetmen gözüyle senaryo, Bülent Emin Yarar oyuncu gözüyle senaryo, Cem Özkan müzisyen gözüyle senaryo, Mahinur Ergun senaryo yazarı gözüyle drama, Sertaç Ergin senaryo yazarı gözüyle komedi, Zeynep Özbatur Atakan yapımcı gözüyle senaryoyu anlatacak ve bir senaryoya değişik açılardan nasıl bakılacağını öğrenmek isteyen katılımcılarla deneyimlerini paylaşacaklar.

8 Ekim 2011’de başlayıp 12 Kasım 2011’de tamamlanacak olan ve tüm katılımcılara açık olacak seminerlerle ve Temel Tasarım Senaryo Atölyesi ile ilgili ayrıntılı bilgiye 0 533 315 59 85 no’lu telefon ve perizan.ozlem@gmail.com- Özlem Tatlıcan’dan ulaşabilirsiniz.

Previous articleFilmekimi’nde Son Dakika
Next articleEl Otro
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

2 COMMENTS

  1. “SENARYO BULUŞMALARI 2011 /SEMİNER PROGRAMI ” Sinema Meslek Birlikleri Merkezi Güç Birliği binasında her cumartesi 11:00-14:00 arası yapılacak ve belirli bir katılım ücreti dahilinde mekanın elverdiği fiziksel ölçüde tüm sinemaseverlere açık olacak . Adres: Ergenekon Cad. No. 10 Harbiye / Şişli / İstanbul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here