Ana sayfa Haber Bilgi Sinema Kulübü Şubat Programı

Bilgi Sinema Kulübü Şubat Programı

727
0

Bilgi Sinema Kulübü, her cuma Santral kampüsünde gerçekleştirdiği gösterimlerine Şubat ayında da devam ediyor. Şubat ayının ilk haftasında, Robert Bresson’un Pickpocket (1959) ve Jia Zhangke’nin İngilizceye Bresson’un filmiyle aynı adla çevrilen Bresson esintili ilk filmi Xiao Wu (1997) ile gösterilecek.

14 Şubat’taysa Rus taşrasında çektiği sessiz, anlatmaya değil, göstermeye dayalı orta metrajlı belgeselleri ile tanınan Sergei Loznitsa’nın beş belgeseli gösterilecek.

21 Şubat’ta Brezilya’nın yeni dalgası Cinema Novo’nun en önemli yönetmeni Glauber Rocha’nın iki başyapıtı Deus e o Diabo na Terra do Sol (1964) ve Terra em Transe (1967) gösterilecek.

Şubat ayının son cumasında ise Straub & Huillet çiftinin Kafka’nın ‘Amerika’ romanından yola çıkarak çektikleri Klassenverhältnisse (1984) ve öncesinde de Harun Faroçki’nin bu filmin yapım aşamasını çektiği belgeseli Straub & Huillet bei der Arbeit an einem Film (1983) filmlerinin gösterimi gerçekleştirilecek.
Film gösterimleri ücretsiz ve herkese açıktır. Gösterim mekanı ve filmlerle ilgili ayrıntılı bilgiler için; bilgisinema.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Önceki makale!f İstanbul 2014’te Öne Çıkanlar
Sonraki makaleMuhteşem Güzellik Vizyona Giriyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here