Ana sayfa Haber Altın Portakal’dan Panahi’ye Destek Kampanyası

Altın Portakal’dan Panahi’ye Destek Kampanyası

579
0


Altın Portakal Film Festivali programı kapsamında 8 – 14 Ekim tarihleri arasında Jafar Panahi ve yurtdışına çıkış ya da sinema yasağı getirilen diğer İranlı yönetmen Mojtaba Mirtahmasb’a özgürlüklerinin iade edilmesi için kampanya yürütülecek.

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış kokteylinin gerçekleşeceği alanda kurulacak büyük standa, İranlı yönetmenlere özgürlük isteyen özel kartlar dağıtılacak.

Türk ve dünya sinemasının, müzik dünyasının tanınmış isimlerinin yer aldığı festival konukları tarafından imzalanan “özgürlük kartları”, festivalin gerçekleştirileceği Atatürk Kültür Parkı içinde kurulacak diğer stantlarda imzalanan kartlarla birleştirilerek İran Büyükelçiliği’ne iletilecek.

Jafar Panahi ve Mojtaba Mirtahmasb’ın Altın Portakal’a katılmasının engellenmesi durumunda, festivalin ödül törenlerinde ve filmin gösteriminin yapılacağı salonda Panahi ve Mirtahmasb’a ayrılan koltuklar boş bırakılacak.

Önceki makale“Film” Atlanta’dan Ödülle Döndü
Sonraki makaleAta Demirer’den Yeni Film: Berlin Kaplanı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here