Ana sayfa 2000'ler 2008 The Secret of Moonacre

The Secret of Moonacre

1324
0

The Secret of Moonacre
Kısa bir süre önce yetim kalan Maria Merryweather (Dakota Blue Richards)’a büyük beklentilerine rağmen tek miras olarak “The Secret Chronicles of Moonacre Valley” adlı resimli bir kitap bırakılmıştır. Dahası birlikte yaşamak üzere soğuk mizaçlı ve vakur amcasıyla bakıcısı Bayan Heliotrope (Juliet Stevenson)’un yanına gönderilir. Maria kitapta eski bir dünyanın kapılarını açan bir kilit ve Moonacre’ın sonsuza dek okyanuslara karışacağı 5,000’inci ayın doğuşundan önce açığa çıkarılması gereken bir sır keşfeder. Görkemli dış görünüşüne rağmen viran ve soğuk olan Moonacre Malikânesi üzerindeki lanet nedir, Maria’yı kaçırma niyeti güden ormandaki siyah giyimli tekinsiz adamlar kimdir gibi sorularla karşı karşıyadır.

Yönetmen koltuğunda oturan Gabor Csupo 2002 senesinde “The Wild Thornberrys Movie” ile Londra Film Festivali’ne konuk olmuş ve o zamandan bu yana son derece başarılı olan “Bridge to Terabithia”yı çekmişti. Elizabeth Goudge’un “The Little White Horse” adlı eserinden uyarlanan “The Secret of Moonacre” tek boynuzlu atların, siyah aslanların ve ay prenseslerinin ortalıkta cirit atmasına karşın hem küçüklerin hem büyüklerin ilgisini çeken güçlü hikâyesi ve oyunculuklarından ödün vermeyen, ailece büyük keyif alınarak izlenecek bir macera filmi.

Önceki makaleShivachki
Sonraki makaleI Know You Know
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here