Ana sayfa Haber Uğur Yücel’den Soğuk

Uğur Yücel’den Soğuk

725
0


Uğur Yücel’in çekimleri Kars’ta gerçekleştirilen filminde, gece kulübünde çalışan üç Rus kız kardeş ve onlardan birine âşık olan bir demiryolu işçisinin hikâyesi anlatılıyor. Filmin kadrosunda ise Cenk Alibeyoğlu, A. Rıfat Şungar, Şebnem Bozoklu ve Ezgi Mola gibi Türk oyuncuların yanı sıra Valeria Skorohodova, Yulia Vaniukova, Yulia Erenler gibi yabancı isimler de yer alıyor.
“Kendisine Çehov’un Üç Kızkardeş’ini hatırlatan aynı adlı üç kadınla Trabzon’da yıllar önce karşılaştığında eski tiyatrocu Uğur Yücel senaryosunu yazmaya koyulmuştu. Geçen seneler içinde bir oya gibi işlendiği belli olan yapımın hikâyesi birbirinden farklı karakterlerle zenginleştirilmiş, her birinin kişiliği seyirciye yeterli tüyolar verilerek yansıtılmış: insanda şefkat uyandıran sahneler kadar nefret ve tiksinti yaratanlar da yeterince güçlü. Bir belgesel kadar gerçekçi, bir edebiyat eseri kadar doyurucu film, görüntüleri, temposu ve duygusuyla seyirciyi sarsıyor.” Murat Türker – Bianet

Önceki makaleAltyazı’nın Mart Sayısı Çıktı
Sonraki makale32. İstanbul Film Festivali’nde Öne Çıkan Filmler
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here