Ana sayfa Haber Köprüde Buluşmalar Atölyesi

Köprüde Buluşmalar Atölyesi

752
0

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi projeleri belirlendi. Bu yıl Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne yapılan 88 başvuru arasından 12 uzun metraj film ve 1 belgesel olmak üzere 13 proje seçildi.
Film Geliştirme Atölyesi’ne seçilen projeler şöyle:
1- 16 (Yönetmen: Melisa Önel)
2- AŞK VE MATEMATİK (Yönetmen: Can Evrenol)
3- BALIK (Yönetmen: Eset Akçilad)
4- (GAYRI-) AHLAKİ (Yönetmen: Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu)
5- GÖRÜLMÜŞTÜR (Yönetmen: Serhat Karaaslan)
6- HAMARAT APARTMANI (Yönetmen: Hüseyin Karabey)
7- JARABULUS (Yönetmen: Erdem Tepegöz)
8- KÖRFEZ (Yönetmen Emre Yeksan)
9- KRONOLOJİ (Yönetmen: Ali Aydın)
10- PARÇALAR (Yönetmen: Rojda Akbayır)
11- REPRODÜKSİYON (Yönetmen: Atasay Koç)
12- SENARYOSUZ (Yönetmen: Alpgiray M. Uğurlu)
13- SORGU (Yönetmen: Hacı Orman, Sedat Yılmaz)
Film Geliştirme Atölyesi’ne seçilen 13 projenin yönetmen ve yapımcıları, atölye kapsamında ön hazırlık aşaması ve sunum teknikleri çalışmasının ardından ilk uluslararası sunumlarını yapacaklar.

16-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek atölye sonunda uluslararası jüri, yapılan sunumlarda projeleri değerlendirerek ödül almaya hak kazananları belirleyecek.
Önceki makaleAleksey German Retrospektifi
Sonraki makaleKöksüz Vizyona Giriyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here