Ana sayfa Haber My French Film Festival

My French Film Festival

901
0

Fransız sinemasını dünyaya tanıtan Fransa Milli Sinema Birliği (Unifrance) ile aralarında Beyazperde’nin de olduğu 8 farklı dilde sinema yayıncılığı yapan Allocine’in işbirliğinde internet üzerinden 15 gün süreyle yayında kalacak yeni bir film festivali başladı.

Beyazperde sitesinin haberine göre, daha önce ülkemizde Mubi.com üzerinden 5 filmi 15 yerde aynı anda gösteren !f ve ilk defa 2007 yılında düzenlenen ve dünyanın ilk online film festivali olma özelliği taşıyan “Babelgum Online Film Festival”i gibi örnekleri bir üst aşamaya taşıyan ödüllü festival “MyFrenchFilmFestival.com”, son dönem Fransız sinemasından 10 uzun ve 10 kısa metrajı 9 farklı dilde gösterip, seyircilerinin ve jürinin oylarıyla ödüllendiriyor.

Euronews’e konuşan ve festival modelinden ana hatlarıyla bahseden Allocine CEO’su Gregoire Lasalle, “Online bir festival. Açıkçası dünyada ve Fransız sinemasında ilk defa uyarlanıyor ve dijital olarak oldukça basit. Tüm dünyada aynı siteden takip edilebilecek, sözler ve hatta altyazılar farklı dillere çevrilebilecek. Her ülkede chat forumları olacak ve dünyanın dört bir yanından kişiler kendi dillerinde 10 Fransız filmini rahatlıkla izleyecek.” dedi.

14-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde 10 Euro ödeyerek tüm uzun metrajlar, 5
Euro ödeyerek ise tüm kısa metrajlar ev rahatlığında izlenebilecek. Ayrıca 14 Euro’ya tüm festival filmleri bir tık uzağınızda… Ayrıca filmlere, Rusya ve Brezilya’dan çeşitli sponsor destekleriyle ücretsiz olarak ulaşılabiliniyor.

Festivalde yarışma dışı gösterilecek olan Jean Renoir’in son filmi French Cancan gibi örneklerin yanı sıra, festivalin kısa filmler bölümünde tanıdık bir film de bulunuyor. Serge Avedikian’ın 20. y.y.’ın başlarında İstanbul’da köpek kıyımını anlatan Altın Palmiye Ödüllü filmi Hayırsızada. (Beyazperde)

myfrenchfilmfestival.com

Önceki makaleİpek Yolu Film Festivali’ne Sahip Çık
Sonraki makaleHisar Kısa Film Seçkisi’ne Başvurular Bitiyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here