Ana sayfa Haber Berlin’de Yarışma Programı Belli Oldu

Berlin’de Yarışma Programı Belli Oldu

724
0

Almanya’nın başkenti Berlin’de, 10-20 Şubat 2011 günleri arasında düzenlenecek olan 61. Berlin Film Festivali’nde (Berlinale), aralarında yönetmen Seyfi Teoman’ın ‘Bizim Büyük Çaresizliğimiz’ adlı filminin de bulunduğu 16 film Altın Ayı için yarışacak.

Yarışmada ünlü oyuncu Ralph Fiennes’in yönettiği ‘Coriolanus’ da yer alıyor. Türklerin Almanya’ya göçünü konu alan, yönetmenliğini Yasemin Samdereli’nin yaptığı ‘Almanya-Willkommen in Deutschland’ adlı film de yarışma dışı gösterilecek.

İşte 61. Berlinale’de Altın Ayı için yarışacak 16 film:

“Bizim Büyük Çaresizliğimiz” – Seyfi Teoman
“Lipstikka” – Jonatan Sagall
“If not us, who” – Andreas Veiel
“Yelling To The Sky” – Victoria Mahoney
“The Future” – Miranda July
“A Torinoi Lo” – Bela Tarr
“Coriolanus” – Ralph Fiennes
“The Prize” – Paula Markovitch
“Nadir’in Simen’den Ayrılığı” – Asger Ferhadi
“Les contes de la nuit” – Michel Ocelot
“Margin Call” – J.C. Chandor
“Come Rain, Come Shine” – Lee Yon-ki
“Schlafkrankheit” – Ulrich Köhler
“The Forgiveness Of Blood” – Joshua Marston
“A Mysterious World” – Rodrigo Moreno
“Innocent Saturday” – Alexander Mindadze

CAFER PENAHİ İLE DAYANIŞMA
Berlinale Direktörü Dieter Kosslick, İran’da hapis cezasına çarptırılan Cafer Penahi ile dayanışma amacıyla, 11 Şubatta Penahi’nin “Offside” filminin gösterileceğini açıkladı.
Festivalin jüri heyetinde yer alan Penahi hakkında verilen cezaya karşı temyize gidildiğini hatırlatan Kosslick, Penahi’nin yurt dışına çıkışına izin verilmesini ve Berlinale kapsamında Berlin’e gelmesini ümit ettiğini söyledi.

Ethan ve Joel Coen kardeşlerin ‘True Grit’ adlı filmiyle açılacak olan Berlinale’de, ‘Altın Ayı’ için yarışacak filmlerden 13’ünün dünya prömiyerinin yapılacağı bildirildi. Berlinale’de kısa film kategorisinde, yönetmenliğini Arin İnan Arslan’ın yaptığı ‘Pera Berbange’ adlı film de gösterilecek. (AA)

Önceki makaleSundance Film Festivali’nin Kazananları Belli Oldu
Sonraki makale!f İstanbul’un Biletleri Satışa Çıkıyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here