Ana sayfa Haber Rotterdam Film Festivali’nde Ödüller Açıklandı

Rotterdam Film Festivali’nde Ödüller Açıklandı

731
0


Hollanda’da düzenlenen 40. Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde Tiger Awards – Kaplan Ödülleri üç film arasında paylaşıldı. Tiger Awards ödülü bu yıl Taylandlı yönetmen Sivaroj Kongsakul’un Eternity, Güney Koreli yönetmen Park Jung Bum’un The Journals of Musan ve İspanyol yönetmen Sergio Caballero”nun Finisterrae isimli filmlerine verildi.

14 filmin yarıştığı festivalde dereceye giren üç yönetmene, 15.000′er avroluk para ödülü verildi. 26 Ocak’ta başlayan festival kapsamında Türkiye’den, Seren Yüce’nin Çoğunluk, Belma Baş’ın Zefir, Hüseyin Çağlayan’ın kısa metrajlı filmi Anestezi ve Sander Breuere ile Witte van Hulzen’in çektiği Türk – Hollanda ortak yapımı Ebedi Dönüş filmleri de gösterildi.

06 Şubat Pazar günü sona erecek olan festivalde bugün de, IFFR 2011 UPC İzleyici Ödülü ve En İyi Hubert Bals Fonu Destekli Film için Dioraphte Ödülü sahiplerini bulacak.

Tiger Awards – Kaplan Ödülleri

The Journals of Musan by Park Jung – Bum (South Korea)
Finisterrae by Sergio Caballero (Spain, 2010)
Eternity by Sivaroj Kongsakul (Thailand, 2010)

Önceki makaleSix Shooter
Sonraki makaleValgaften
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here