Ana sayfa Haber Rutger Hauer Bira Patronunu Oynayacak

Rutger Hauer Bira Patronunu Oynayacak

876
0

rutger-hauer

Hollanda tarihinin en ünlü kaçırılma olaylarından biri beyaz perdeye uyarlanıyor. Maarten Treurniet’nin yöneteceği De Heineken Ontvoering, ünlü Hollanda birasının o zamanki sahibi Freddy Heineken’in 1983 yılındaki kaçırılışını konu alıyor.

9 Kasım 1983 gecesi Heineken ve şoförü, içlerinde Heineken’in işçilerinden birinin oğlu da bulunan dört genç adam tarafından kaçırılmıştı. Amsterdam’ın sanayi mahallesindeki bir limanın gizli bölmelerinden birinde alıkonmuşlardı. Heineken karşılığında 35 milyon Gulden (16 milyon Avro) talep eden –ve alan- fidyecilerin salıvermek üzere oldukları bira patronu gelen isimsiz bir ihbarla polis tarafından kurtarılmıştı.

Bira patronunu oynayacak Rutger Hauer yurt dışında sürdürdüğü, Bladerunner, Batman Begins ve Hobo with a Shotgun gibi filmlerle süslediği uzun kariyerinden sonra Hollanda’ya geri dönüyor. Emektar aktörün portföyünde Bride Flight, Dazzle ve yakında gösterime girecek Paula van der Oest draması Black Butterflies da yer alıyor.

Dört suçludan üçünü oynayacak aktörler de gelecek vadeden Reinout Scholten van Aschat, Gijs Naber ve Teun Kuilboer olarak belirlendi.

Çekimlerine gelecek ay başlanacak filmin A-Film dağıtımıyla 2011’in Kasım ayında gösterime girmesi bekleniyor.

Önceki makaleBerlin’de Panahi’nin Koltuğu Boş Kaldı
Sonraki makaleLondon Film Critics’ Circle Ödülleri
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here