Ana sayfa Haber Another Year Vizyona Giriyor

Another Year Vizyona Giriyor

675
0


Bugüne kadar çektiği birbirinden başarılı filmlerle (Secrets & Lies, Happy-Go-Lucky, Naked) 7 kez Oscar adayı olan, Altın Palmiye ödüllü yönetmen Mike Leigh’den, sevgi, dostluk, aile, mutluluk, hüzün, doğum ve ölüm üzerine bir hikâye olan Ömrümüzden Bir Sene (Another Year) Cannes Film Festivali’nde yarışma bölümünde yer almış, En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar’a aday olmuş ve dünya çapında eleştirmenlerden övgüler almıştı.

Filmin Konusu:
Baharda, mutlu bir evlilik sürdüren Gerri ve Tom küçük bahçeleriyle uğraşmaktadır. Gerri’nin yalnız ve mütemadiyen sarhoş olan iş arkadaşı Mary aşk hayatındaki felaketler hakkında sızlanır. Gerri ve Tom’un avukat olan oğulları Joe, bütün arkadaşları evli olmasına rağmen kendisinin yalnız olmasından bahseder.

Yazın, Tom’un iş bulma kurumunda çalışan çocukluk arkadaşı Ken, bir haftasonu geçirmek üzere Gerri ve Tom’u ziyaret eder. Sarhoş olur ve trajik, yalnız hayatı hakkında sızlanır. Ertesi gün düzenledikleri mangal partisine içki düşkünü Mary geç gelir. Mary, Ken’e karşı buz gibi davranır ama kendinden bir nesil küçük olan Joe ile flörtleşmekten çekinmez.

Sonbaharda, küçük arazilerinden dönen Gerri ve Tom, oğulları Joe’nun bir sürpriziyle karşılaşırlar. Joe, yeni partneri Katie’yi kapının arkasına saklamıştır. Gerri ve Tom’un kanı Katie’ye hemen ısınsa da çaya davet edilen Mary, Joe’nun yeni kız arkadaşına düşmanca davranır.

Kışın, Tom’un kardeşi Ronnie’nin karısının cenazesi için Derby’ye giden Gerri ve Tom, dönüşte Ronnie’yi de yanlarına alırlar. Mary evlerinde boy göstermekte gecikmez. Bu iş, Tom ve Gerri’nin çok hoşuna gitmez. Mary artık geçip giden hayatının boşluğuyla yüzleşecektir.

Önceki makaleBiutiful
Sonraki makaleThe Descendants
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here