Ana sayfa Haber Eflatun Film’den Leyla ile Mecnun’la İlgili Açıklama Geldi

Eflatun Film’den Leyla ile Mecnun’la İlgili Açıklama Geldi

1100
0

Yayınlandıktan kısa bir süre sonra fenomene dönüşen Onur Ünlü’nün yönettiği Leyla ile Mecnun dizisinde rol alan Ushan Çakır’ın sette rol arkadaşı Ezgi Asaroğlu’na yönelik fiziksel saldırısı ve sonrasında yaşananlar, üç oyuncuyla yolların ayrılmasıyla sonuçlandı. Yapım şirketi Eflatun Film’in açıklamasında Çakır ve Asaroğlu’yla yolların ayrıldığı, kavgada adı geçen Beste Bereket’in ise kendi isteğiyle sunduğu ayrılık talebinin olumlu karşılandığı duyuruldu.

Olayın ardından Çakır’ın diziyle ilişkisinin kesildiğinin vurgulandığı açıklamada “Olay sonrasında şirketimiz derhal Asaroğlu’nun yanında yer almış, fiziken ve ruhen işe başlamaya hazır hale gelebilmesi için çekimler süresiz durdurulmuştur. Ancak Asaroğlu tarafından yapılan açıklamalarla mesele ‘kadına yönelik şiddet’ bağlamından ayrı olarak üçüncü kişileri de içine alan ve iki kadın arasında yaşanan kişisel bir husumet olayı şeklinde açıklanmaya başlanmış, bir çeşit magazin malzemesine dönüştürülmüştür. Özel hayat sorununa indirgenen bu tartışmanın içinde şirketimizin daha fazla kalması imkânsız hale gelmiş, Asaroğlu’nun sözleşmesi, sözleşmeye aykırı tutumlarından dolayı kerhen feshedilmek zorunda kalınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Dizide Leyla rolünün kime verileceği, diziye Leyla karakteri dışında başka oyuncuların ve yan karakterlerin eklenip eklenmeyeceği ve dizinin yeni bölümlerinin çekimlerinin ne zaman başlayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Önceki makaleAki Kaurismaki Röportajı
Sonraki makaleFilmekimi’nde Son Dakika
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here