Ana sayfa Haber Avrupa Sineması’na Katılmak İster Misiniz?

Avrupa Sineması’na Katılmak İster Misiniz?

585
0

2008 yılından beri faaliyet gösteren Avrupa Sineması, kurulduğundan beri yazar/takipçi/sinefil ayrımı gözetmiyor. Yazı yazanlar, çeviri yapanlar, haber hazırlayanlar, görsellik anlamında sitenin tasarımına katkıda bulunanlarla birlikte sitedeki içeriği takip edenler ve sinemaya gönülden bağlı olanlar da sitenin sahipleri aynı zamanda. Bu doğrultuda, bu ortaklığın ve işbirliğinin daha da işlerlik kazanması anlamında, katılımlarınızı bekliyoruz.

İster uzun süreli ister dönemsel, hiç fark etmeden, siteye içerik hazırlama, yazı yazma (ister Avrupa ister dünya sineması), çeviri yapma, tasarım anlamında katkıda bulunma gibi pek çok farklı başlıkta siteye katılabilir, sitede görev yapabilir ve üretime ortak olabilirsiniz.

Daha önce başka yerlerde yayınlanmış yazılarınızı paylaşabilir, söyleşiler yapabilir ve sinema üzerine serbest makalelerinizi, filmlerden seçtiğiniz bölümleri, parçaları, hazırladığınız kolajları gönderebilirsiniz.
Sitedeki ortak üretime katılmak ve bir şekilde katkı sağlamak isteyenler, aşağıdaki mail adresinden iletişime geçebilir, yazı, çeviri, haber vb. her türlü içeriği buradan bizlere iletebilir.

Sinema dolu günler…

İletişim adresi: bar_saydam@hotmail.com
Önceki makaleEge Görgün’ün Öykü Kitabı Cinbaz Çıktı
Sonraki makaleSinematek Dergi’nin 9. Sayısı Yayında
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here