Ana sayfa Haber Berlin’de Yarışacak Filmler Belli Oldu

Berlin’de Yarışacak Filmler Belli Oldu

770
0

Bu yıl 61. Berlin Film Festivali’nde “Altın Ayı” için 19 film yarışacak. Festival 10-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek.

Paula Markovitch’in ilk filmi El Premio’su, Macar yönetmen Bela Tarr’ın yeni filmi The Turin Horse, İspanyol Jaume Collet-Serra’ın Unknown’u, Joshua Marston’ın The Forgiveness of Blood’ı, İranlı Asghar Farhadi’nin Jodaeiye Nader az Simin’i, Michael Ocelot’un üç boyutlu animasyonu Les contes de la nuit’i, Lee Yoon-ki’nin Saranghanda, Saranghaji Anneunda’sı, Ulrich Kohler’in Schlafkrankheit’i, Rodrigo Moreno’nun Un Mundo Misterioso’su, Alexander Mindadze’nin V Subbotu’su yarışma filmleri olarak belirlendi.

JC Chandor’un çektiği Kevin Spacey, Jeremy Irons, Demi Moore, Paul Bettany ve Zach Quinto’nu rol aldığı Margin Call da yarışma filmleri arasında yer alıyor.

Festivalin yarışma bölümüne daha önceden kabul edilen filmler ise şöyle: Seyfi Teoman’dan Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Ralph Fiennes’den Coriolanus, Jonathan Sagall’dan Odem, Miranda July’den The Future, Andres Veiel’den Wer wenn nicht wir’i ve Victoria Mahoney’den Yelling To The Sky.

Yarışma dışında gösterilecek filmler listesinde ise Coenler’in açılış filmi True Grit, Wim Wenders’in efsane dans sanatçısı Pina Bausch’a adadığı 3 boyutlu yapıtı, Yasemin Samdereli’nin ilk filmi Almanya – Willkommen in Deutschland, Philippe Le Guay’in Les femmes du 6e’me e’tage, Wolfgang Murnberger Mein bester Feind adlı yapıtları yer alıyor.

Önceki makaleYabancı Dilde En İyi Film Adayları 9’a İndi
Sonraki makaleSinemanın Değişimi
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here