Ana sayfa Haber Homofobiye Karşı Sanat

Homofobiye Karşı Sanat

726
0


Gökkuşağı sinemasından tiyatro ve sergilere, sanat da Homofobiye Karşı Buluşuyor.

VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, LGBT temalı kısa ve uzun filmlerinizi, oyunlarınızı, performanslarınızı, müziklerinizi ve bestelerinizi bekliyor.

Kaos GL’nin bu sene altıncısını düzenleyeceği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’da, sanat aktiviteleri kapsamında değerlendirilip programa alınacak önerileriniz, ürünleriniz ve DVD formatında gönderebileceğiniz filmler için son başvuru tarihi 1 Nisan 2011.

Buluşma’da ayrıca konulu fotoğraf, sinopsis ve senaryo yarışmaları ile atölyeler düzenlenecek. Ücretsiz yapılacak “Homofobiye Karşı Sanat” aktiviteleri katılıma ve her türlü katkıya açık.

Kaos GL tarafından 2006’dan bu yana 17 Mayıs Haftasında organize edilen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın altıncısının merkezi etkinlikleri, 1-22 Mayıs 2011 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek. Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği ayrımcılığına karşı mücadele yürüten Kaos GL, Buluşma’yı, homofobi ve transfobiye karşı örgütlüyor.

Homofobiye Karşı Sanat

VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın sanat ayağında yarışmalar ve atölyeler için kayıtlar başladı. 6. Kadın Kadına Öykü yarışmasıyla paralel olarak “her yerdeyiz” temasının belirlendiği yarışmalar kapsamında, “hamamlardan, kafelerden, eylem alanlarından, okul kantinlerinden ve toplantı salonlarından mekansızmış gibi gözüken bedenlerimizi, aşklarımızı ve yaşamlarımızı” bu kez kısa film ve fotoğraflarla görünür kılıyoruz. “Herkesin olan tüm mekânların “bizim de” olması gerektiğini anlatmak, biz hariç herkesin sahiplendiği “mekânlardan” bahsetmek istiyoruz.

Buluşma’da fotoğraf, sinopsis ve senaryo yarışmaları ile atölyeleri düzenlenecek

Sinopsis Yarışması ve Senaryo Atölyesi

VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında “her yerdeyiz” temalı bir kısa film sinopsis yarışması düzenleniyor. Kısa öyküleri ile birlikte elimize ulaşan başvurular seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve finalistler senaryo atölyesine katılmaya hak kazanacak. Bu yıl ilki düzenlenen yarışmanın hedefi hikayelerimizin filmleşmesine önayak olmak ve LGBT bireylerin bu alandaki üretimlerini paylaşıma açmak. Hazırlanan senaryolar Homofobi Karşıtı Buluşma’nın kurumsal sitesi antihomofobi.org’da yayınlanacak ve böylece senaryo sahipleri ile film üretmek isteyenler ile profesyonellerin bir araya gelmelerini sağlanacak.

Senaryo Yarışması ve Kamera / Kurgu Atölyeleri

VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’da düzenlenen bir diğer etkinlik de yine “her yerdeyiz” temalı bir kısa film senaryo yarışması. Seçici kurul tarafından değerlendirilecek olan senaryolar arasından belirlenen finalistler kamera ve kurgu atölyesine katılmaya hak kazanacak. Yapılacak atölyeler ve yarışmanın hedefi hikayelerimizi filmleştirmek için gerekli donanımı sağlamak ve bu alandaki üretime destek vermek.

Fotoğraf Yarışması ve Fotoğrafçılık Atölyesi

Yine “her yerdeyiz” teması ile düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasına gönderdiğiniz fotoğraflar VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’da sergilenecek. Seçici kurul tarafından değerlendirilecek olan fotoğraflar arasından belirlenen finalistler fotoğrafçılık atölyesine katılmaya hak kazanacak. Buluşma’nın başlangıcında ve sonunda düzenlenecek olan 2 ayrı atölyeye katılmasını beklediğimiz katılımcılardan Buluşma etkinliklerinin fotoğraflanmasını isteyeceğiz. Yapılacak ikinci atölye bu fotoğraf arşivi üzerinden gerçekleşecek. Ayrıca Kaos GL arşivine kalmasını planladığımız bu fotoğraflardan oluşan bir seçki fotoğrafçısının ismi ile birlikte antihomofobi.org adresinde yayınlanacak ve VII. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma dahilinde yapılacak olan sergide sunulacak.

NOT: Yarışmaların Seçici Kurul üyeleri ve atölye tarihleri antihomofobi.org sitesinden ayrıca ilan edilecek.

Kaos GL
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Koordinasyonu adına
Damla Gülmez

Bilgi için:
Kaos GL Derneği
Adres: GMK Bulvarı 29/12, Kızılay-Ankara
Tel: 0 312. 230 0358
Faks: 0 312. 230 6277
E-posta: fdamlagulmez@gmail.com & sanat@kaosgl.org

www.antihomofobi.org
www.kaosgl.org

Önceki makale22. Ankara Film Festivali’nin Kısa ve Belgesel Film Yarışma Bölümleri Belli Oldu
Sonraki makale!f İstanbul 2011’den Öne Çıkanlar
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here