Ana sayfa Haber Claire Denis ve Tindersticks İstanbul Film Festivali’nde

Claire Denis ve Tindersticks İstanbul Film Festivali’nde

714
0

İKSV tarafından 2-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali, 30. yılında sinema ve müzik dünyasının önde gelen iki ismini bir araya getiren benzersiz bir projeye ev sahipliği yapacak. Fransız sinemasının en özgün auteur yönetmenlerinden Claire Denis ve filmlerinde sık sık beraber çalıştığı İngiliz rock grubu Tindersticks, İstanbul Film Festivali 30. Yıl Özel Etkinliği kapsamında İstanbul’da buluşacak.

“Claire Denis Film Müzikleri 1996-2009 / Tindersticks Konseri – Müzik ve Film” başlığını taşıyan bu özel proje kapsamında dünyayı dolaşacak olan Tindersticks, projenin dünya prömiyerini 30. İstanbul Film Festivali kapsamında 11 Nisan Pazartesi akşamı saat 21.00’de Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleştirecek. Claire Denis ve Tindersticks işbirliğinin 15. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen konserde İngiliz grup, Claire Denis’nin beş filminden görüntüler eşliğinde, bu filmler için besteledikleri parçaları canlı olarak seslendirecek.

İstanbul Film Festivali takipçilerinin yakından tanıdığı ve geçtiğimiz yıllarda festivalin konuğu olarak İstanbul’a gelen Claire Denis, bu yıl ayrıca Altın Lale Uluslararası Yarışma Jürisi’nde de yer alıyor. Denis, yarışma filmlerinin gösterileceği 9-17 Nisan tarihlerinde İstanbul’da olacak. Festival’de Claire Denis için özel bir bölüm de yer alıyor. Tindersticks’in müziklerini yaptığı beş Claire Denis filminin festivalde izleyiciyle buluşacağı bölüm kapsamında, Denis’in Tindersticks ile ilk kez çalıştığı 1996 yapımı Nenette ile Boni’nin yanı sıra Her Gün Başka Bir Bela, Davetsiz, 35 Tek Rom ve Beyaz İnsan filmleri gösterilecek.

KONSER BİLETLERİ NEREDE – NE ZAMAN?
Claire Denis ve Tindersticks’i, İstanbul Film Festivali 30. Yıl Özel Etkinliği kapsamında İstanbul’da buluşturacak dünya prömiyerinin biletleri 4 Mart Cuma gününden itibaren İKSV’den ve Biletix satış kanallarından alınabilecek.

Konser biletleri ayrıca, 30. İstanbul Film Festivali’nin biletlerinin satışa çıkacağı 19 Mart Cumartesi gününden itibaren festival gişeleri Atlas, Beyoğlu ve Rexx sinemalarından da temin edilebilecek.

Konserin bilet fiyatları 80 TL, 50 TL ve 30 TL (öğrenci) olacak. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Lale üyeleri her zaman olduğu gibi yine öncelikli alabilecekleri biletlerinde %20-25 oranındaki özel indirimlerinden yararlanabilecekler.

Önceki makaleHarun Farocki Yapıtlarına Bakış
Sonraki makaleUçan Süpürge’den “8 Mart Tanıklıkları”
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here