Ana sayfa Haber 8. Yıldız Kısa Film Festivali

8. Yıldız Kısa Film Festivali

786
0


Yola çıktığı ilk günden bu yana sinemaseverlerin ilgisiyle büyüyen Türkiye’nin ilk ve bağımsız öğrenci organizasyonu Yıldız Kısa Film Festivali, 8. kez sinemaseverlerle buluşuyor. Y. T. Ü. Sinema Kulübü tarafından düzenlenen, jüriliğini sinema sektörünün özgün ve seçkin isimlerinin oluşturduğu festivalin son katılım tarihi 15 Nisan 2011.

02 Mayıs tarihinde açılış etkinlikleriyle başlayacak olan festival hafta boyunca yapılacak gösterimlerle devam edecek ve 06 Mayıs akşamı gerçekleşecek olan ödül töreni ve kokteyl ile son bulacaktır. Hafta boyunca yapılacak olan gösterimlerin yanı sıra panel, söyleşi ve atölyelerle katılımcılara keyifli anlar sunmayı amaçlayan festival herkese açıktır; etkinlik mekânı Y. T. Ü. Beşiktaş Kampüsü’dür.

KISA FİLM YARIŞMASI
Festival kapsamında düzenlenecek yarışma bölümüne ulusal çapta tüm öğrenciler katılabilecek. Yarışmaya katılan filmler, Y. T. Ü. Sinema Kulübü danışmanı Uğur KUTAY başkanlığında, Y. T. Ü. Sinema Kulübü Yönetim Kurulu ve Üyelerinden oluşan ön jüri tarafından değerlendirilecek. Ön jüri değerlendirmesinden geçen filmler arasından kurmaca, canlandırma ve deneysel dallarda ilk üçe giren filmler esas jüri tarafından belirlenecek. Esas jürinin belirlediği her dalda en iyi üç film ve özel ödül olmak üzere toplam on film gala gecesinde ödüllendirilecek.

AÇILIŞ, GALA ve ÖDÜL TÖRENİ
02 Mayıs 2011 pazartesi günü açılış etkinlikleri ile başlayacak olan Yıldız Kısa Film Festivali, 06 Mayıs Cuma akşamı jüri ve finalist filmlerin yönetmenlerinin yanı sıra medya ve basından seçkin konukların da davetli olduğu ödül töreni ile derece alan filmleri belirleyecek, tören sonrası kokteyl ile son bulacak.

KISA FİLM GÖSTERİMLERİ
Festivale kabul edilen filmlerin gösterimleri 02 Mayıs ve takip eden hafta boyunca Y. T. Ü. Beşiktaş Kampüsü’ndeki gösterim mekânlarında izleyicilerle buluşacak. İnternet ve diğer basın organlarıyla duyurusu yapılacak program içerisinde yerli yapımların yanı sıra uluslar arası festival seçkileri de bulunacak. Katılımın tüm sinemaseverlere açık ve ücretsiz olduğu etkinlik içerisinde bir gün de açık hava gösterimi mevcut. Festival dahilinde finalist filmler yıl boyunca çeşitli gösterim ve kültür merkezlerinde izleyicilerle buluşacak.

PANELLER VE ŞÖYLEŞİLER
Festival kapsamında sinema dünyasından seçkin konukların katılımıyla sinema ve kısa film üzerine, panel ve söyleşiler düzenlenecek. Bu etkinliklerle; sinemayla ilgilenen gençlerle profesyonellerin bir araya getirilip düşünce ve birikimlerin paylaşılabildiği bir platform oluşturulacak.

Toplantı, söyleşi ve sosyal etkinliklerle, genç sinemacılar arasında iletişim ve dayanışmayı güçlendirmek hedeflenmekte.

Web Sitesi: http://www.yildizkisafilm.com
Facebook: http://www.facebook.com/yildizkisafilm

Önceki makalePress Vizyona Giriyor
Sonraki makalePatience: After Sebald
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here