Ana sayfa Filmlerden Sekanslar Filmlerden Sekanslar -6-

Filmlerden Sekanslar -6-

901
0


Jean-Claude Van Damme, kendisini rehin alan soygunculardan, aynı zamanda kendisinin sıkı hayranlarından biri olan Arthur ile konuşmaktadır:

JCVD: Hard Target (Zor Hedef) filminde kuru sıkyla bana ateş ettiler. Kendime gelebilmem için tuz kullanmışlar.

Arthur: “Zor Hedef”! John Woo! Pislik herif!

JCVD: Böyle söyleme.

Arthur: (Rehinelere dönerek) Hadi ama, Jean-Claude onu ABD’ye götüren kişidir. O olmasaydı hala Hong Kong’da güvercinlerle film çekiyor olurdu. Sonra ne oldu? Seni sırtından vurdu.

JCVD: Hiç olmazsa Face/Off’u çekti.

Arthur: Eeee? Seni seçebilirdi. Diğer taraftan Windtalkers’a bakarsan adalet yerini buldu. Yeni projelerin var mı?

JCVD: Şu an için yok.

Arthur: İnternette bir şey gördüm, adı neydi? Purple…?

JCVD: “Purple Amulet”.

Arthur: Ne oldu?

JCVD: Steven Segal oynayacakmış.

Arthur: Ne? Steven Seagal mı? Sen on kat daha iyisin.

JCVD: Bu rol için kuyruk saçını kesti.

Arthur: Neyini?

JCVD: Saçını. At kuyruğunu. İlk defa.

Arthur: Anladım. Zor olmalı.

JCVD (2008)

Önceki makaleUstalara Saygı Toplantıları Safa Önal’la Devam Ediyor
Sonraki makaleBela Tarr Röportajı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here