Ana sayfa Haber Küçük Günahlar Vizyona Giriyor

Küçük Günahlar Vizyona Giriyor

836
0

küçük-günahlar
Rıza Kıraç’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı “Küçük Günahlar” 6 Mayıs’ta seyirciyle buluşuyor! Öykü ve romanlarından tanıdığımız yazar Rıza Kıraç’ın ilk uzun metrajlı filmi olan “Küçük Günahlar” 12 Eylül ile vicdani bir hesaplaşmaya girmesi, Türk – Kürt çatışmasına başka bir pencereden bakması ve güçlü oyuncu kadrosu ile dikkat çekiyor.

Yedi yıl aradan sonra sinemaya başrolle dönen Macit Koper filmin en önemli karakterlerinden İsmet’i canlandırıyor. 12 Eylül işkencelerinden geçtikten sonra kendine bir hayat çizmeye çalışan İsmet reklam sektöründe “şaman” mertebesine ulaşır. Ancak onunda geçmişe dair bir sırrı vardır.

Tiyatro ve dizi filmlerden tanıdığımız, Ada filminde ilk başrolünü oynayan Esra Ruşan ise Şilan adlı bir Kürt kızı canlandırıyor. Kendinden epeyce büyük İsmet’le sevgili olan Şilan bir Kürt gazetesinde çalışmaktadır ve başı hep polisle derttedir.

“Küçük Günahlar”ın serseri aşığını ise şu günlerde Behzat Ç’de oynayan genç oyuncu Berke Üzrek canlandırıyor. Dizideki rolünden çok farklı bir karakteri canlandıran Üzrek, Şilan’ı baştan çıkarmaya çalışan bir Beyoğlu serserisini başarıyla oynuyor.

Müziklerini Alp Erkin Çakmak’ın yaptığı “Küçük Günahlar”ın oyuncu kadrosunda geçtiğimiz yıl Antalya Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek oyuncu ödülü alan Rıza Akın ile tiyatro oyunları ve dizilerden tanıdığımız Tülay Günal var. Ayrıca filmde Ruhi Sarı konuk oyuncu olarak katılıyor.

Yapımı B Film’e ait olan “Küçük Günahlar”, üçlü bir aşk hikayesinin ardında bireyin vicdani hesaplaşmasını açığa çıkarmaya çalışırken, 12 Eylül darbesi ve sonrasında yaşanan Kürt-Türk çatışmasının Batı’daki bireyler üzerinde bıraktığı derin yaraların hikayesini anlatıyor.

Film, 6 Mayıs günü vizyona giriyor.


Küçük Günahlar Fragman imedebe

Önceki makale“Bal” Amerikan Basınında
Sonraki makaleJerzy Skolimowski Röportajı
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here