Ana sayfa Haber Ustalar Venedik’te

Ustalar Venedik’te

813
0

Venedik Film Festivali’nde ilk kez seyirci karşısına çıkacak usta isimler belli olmaya başladı.

Bu yıl 68’incisi düzenlenen Venedik Film Festivali’nin açılışında, yönetmenliğini ABD’li aktör George Clooney’nin yaptığı ”The Ides of March” isimli film gösterilecek.

Bir başkan adayı vali ile bir iletişim uzmanının hikayesini anlatan ”The Ides of March”, bu gösterimle aynı zamanda ilk kez seyirciyle buluşacak.

Roman Polanski’nin Yasmina Reza’nın ödüllü oyunundan uyarladığı Carnage, David Cronenberg’in Sigmund Freud ve Carl Jung’u biraraya getiren filmi ‘A Dangerous Method’ ve Steven Soderbergh imzalı gerilim Contagion festivalin şimdiden en çok merak edilen filmleri.

Venedik’te gösterimi yapılacak filmler arasında Alexandre Sokurov’un Faust’u ve Marjane Satrapi ve Vincent Paronnaud’un Poulet aux Prunes’i dikkat çekiyor.

Venedik Film Festivali’nin resmi programı haftaya Perşemebe günü açıklanacak.

Bu yıl 31 Ağustos-10 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Venedik Film Festivali’nde Darren Aronofsky’nin başkanlığı üstleneceği jüride İtalyan yönetmen Mario Martone, İtalyan oyuncu Alba Rohrwacher, Fin video sanatçısı Eija-Liisa Ahtila, İngiliz oyuncu David Byrne; Amerikalı yönetmen Todd Haynes ve Fransız yönetmen Andre Techine yer alıyor.

Önceki makaleToronto Film Festivali’nin Programı Açıklandı
Sonraki makaleRoom in Rome
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here