Ana sayfa Haber Roma Film Festivali Sona Erdi

Roma Film Festivali Sona Erdi

809
0


İtalya’nın başkentinde bu yıl 6’ncısı düzenlenen ve Luc Besson’ın yönetmenliğini üstlendiği Nobel Barış ödüllü Aung San Suu Kyi’nin hayatının anlatıldığı, yarışma dışı filmlerden olan ”The Lady” ile kapılarını açan festivalin son gününde ödül töreni yapıldı.

Ünlü İngiliz oyuncu Charlie Chaplin’in torunu Carmen Chaplin de aralarında yer aldığı, başkanlığını besteci ve orkestra şefi Ennio Morricone’nin yaptığı jüri festivalin en iyi film ödülü olan, ”Marc’Aurelio”ya Arjantinli yönetmen Sebastian Borensztein yönettiği ”Un Cuento Chino” filmini layık gördü.

Festivalde en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi ”Babycall” filmindeki rolüyle Noomi Rapace olurken, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise ”Une vie meuilleure” filmindeki performansıyla Guillaume Canet aldı. Jüri büyük ödülü Claude Miller’ın yönetmenliğini üstlendiği ”Voyez commeils dansent”e giderken, jüri özel ödülü ise Fred Schepisi’nin ”The Eye of the Storm” filminin oldu.

Festivalin son günlerine katılan ABD’li aktör Richard Gere ise ”Marc’Aurelio Oyunculuk Ödülü”nün sahibi oldu. Ayrıca, festivalde yaklaşık 20 yıl önce gösterime girdiğinde büyük ilgi gören Aslan Kral (The Lion King) filminin 3 boyutlu versiyonu da seyirciyle buluştu. (Ntvmsnbc.com)

Önceki makalePembe Hayat KuirFest
Sonraki makaleCirkus Columbia
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here