Ana sayfa Haber Yeni Çıkan DVD’ler: Kar Beyaz

Yeni Çıkan DVD’ler: Kar Beyaz

721
0


Kar Beyaz – Tiglon

Yönetmen: Selim Güneş
Oyuncular: Hakan Korkmaz, Sinem İslamoğlu, Gürsan Piri Onurlu
Türkiye, 2011, 77 dk.

Katıldığı festivallerden ödüllerle dönen Kar Beyaz, Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin Ayran adlı eserini sinemaya taşıyor. Selim Güneş’in senaryolaştırdığı ve yönetmenliğini üstlendiği Kar Beyaz, küçük bir çocuğun yaşam mücadelesinden bir günlük kesitle ayrılıklar, hasretle bekleyişler, özlemler, pişmanlıklar ve her şeye rağmen insan yaşamında var olan umudu anlatıyor.

Kendisi de Borçka doğumlu olan fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Selim Güneş’in ilk filmi Kar Beyaz, Artvin’in Şavşat ilçesinde, küçük bir dağ köyünde yaşayan on iki yaşındaki Hasan’ın bir gününü anlatıyor. Sabahattin Ali’nin Ayran adlı öyküsünden uyarlanan filmde, kardeşlerini doyurabilmek için çareyi kar kış demeden ayran satmakta bulan Hasan’ın hikâyesi, muhteşem görüntüler ve başarılı oyunculuklar eşliğinde beyazperdeye yansıyor.

DVD’de Yer Alan Ekstralar:
Görme Engelliler için Sesli Betimleme
Set Fotoğrafları
Kamera Arkası Görüntüler
Röportajlar
Sinema Fragmanı

Teknik Özellikler:
Türkçe 5.1
Altyazı: İngilizce ve İtalyanca

Önceki makaleYeni Çıkan Sinema Kitapları: Woody Allen
Sonraki makaleLütfi Akad Paneli
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here