Ana sayfa Haber Zenne Vizyona Giriyor

Zenne Vizyona Giriyor

854
0


48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ve bazı özel gösterimlerdeki izleyicisiyle buluştuğu günden itibaren basında ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran “ZENNE”; 13 Ocak 2012 Cuma günü renkli ve derinlikli dünyasının kapılarını açıyor! Dans klibinin ve kamera arkası görüntülerinin yayınlanmasının ardından, filmi merakla bekleyen izleyicileri daha da heyecanlandıran “ZENNE”; Türkiye çapında 16 şehirde, 41 sinema salonunda aynı anda gösterime giriyor.

Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muğla ve Trabzon’da izleyicilerle buluşacak olan “ZENNE”, Kültür Bakanlığı Sinema Eserlerine İlişkin Sınıflandırma ve Değerlendirme Kurulu tarafınca, 15 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygun bulundu. Film, cinsellik veya şiddet uyarısı da içermiyor.

Filmde işlenen hikayelerin, Türkiye’nin vicdan meselesi olduğunu vurgulayarak herkesi filmi seyretmeye ve tartışmaya davet eden yönetmenler M.Caner Alper ve Mehmet Binay oyuncularıyla birlikte; Anadolu’nun bazı şehirlerini ziyaret ederek film ve nefret cinayetleri hakkında söyleşiler gerçekleştirmeye hazırlanıyorlar.

Ön hazırlıkları 3 yıl süren ve uluslararası bir ekiple çekilen “ZENNE”; M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ilk uzun metraj filmi. Alper ve Binay’ın 2007 yılında sayıları iyice azalmış zenneler üzerine belgesel yapmak için yola çıktıkları proje; aynı yıl, yakın arkadaşları Ahmet Yıldız’ın, cinsel kimliğini açıkladığı için babası tarafından öldürülmesiyle yön değiştirdi. Arkadaşlarına karşı vicdan borcu taşıyan yönetmenler; anısını yaşatmak ve sesini duyurmak üzere projeyi Yıldız’ın yaşam öyküsünden esinlenerek Zenne’nin renkli dünyası ve Alman savaş fotoğrafçısı Daniel’in Türkiye’ye dışarıdan bakan gözüyle kurgulayarak, “ZENNE” filmini beyazperdeye taşıdılar.

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, SİYAD Ulusal En İyi Film, En İyi İlk Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Tilbe Saran), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Erkan Avcı) ve En İyi Görüntü Yönetmeni (Norayr Kasper) ödüllerini alan “ZENNE”; daha sonra 17-24 Kasım 2011 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türkiye’nin ilk “LGBT” festivali Pembe Hayat KuirFest’te ise “açılış filmi” olarak gösterildi.

Dağıtımını Medyavizyon’un üstlendiği “ZENNE”, 13 Ocak 2012, Cuma gününden itibaren vizyonda!

Önceki makaleLargo Winch
Sonraki makaleMelancholia Vizyona Giriyor
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here