Ana sayfa Haber Berlin’de Yarışacak Filmler Belli Oldu

Berlin’de Yarışacak Filmler Belli Oldu

820
0

Almanya’nın başkenti Berlin’de 9-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 62. Berlin Film Festivali’nde 18 film Altın Ayı ödülü için yarışacak.

Berlinale’nin direktörü Dieter Kosslick, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, festivalin yarışma programında 23 filmin gösterileceğini, bu filmlerden beşinin yarışma dışı yer alacağını belirtti.

Festivalin bu yılki yarışma bölümünde Türk filmi yer almazken, Forum bölümünde Türkiye-Yunanistan yapımı Emin Alper’in Tepenin Ardı, Generation 14plus adlı bölümde, Türkiye yapımı Reis Çelik’in yönetmenliğini yaptığı ve İlyas Salman ile Dilan Aksüt’ün oynadığı Lal Gece, Hollanda yapımı Meral Uslu’nun Sneakbar, Panorama bölümünde Avusturya yapımı Umut Dağ’ın Kuma, Perspektive Deutsches Kino adlı bölümde Engin Kundağ’ın Ararat ve Tamer Yiğit’in Karaman adlı filmi gösterilecek.

62. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışacak filmler şöyle:

Frederic Videau / A moi seule (Fransa)
Alain Gomis / Ajourd’hui (Fransa-Senegal)
Wang Quan’an / Bai lu yuan (Çin)
Christian Petzold / Barabara (Almanya)
Brillante Mendoza / Captive (Fransa, Filipinler, Almanya, İngilterre)
Paolo / Cesare deve morire (İtalya)
Bnece Fliegauf / Csak a szel (Macaristan, Almanya, Fransa)
Antonio Chavarrias / Dictado (İspanya)
Nikolaj Arcel / A Royal Affair (Danimarka, Çek, İsveç, Almanya)
Jürgen Vogel / Gnade (Almanya, Norveç)
Billy Bob Thorton / Jayne Mansfield’s Car (Amerika)
Edwin / Postcard From The Zoo (Endonezya, Almanya, Hong Kong, Çin)
Ursula Meier / L’enfant d’en haut (İsveç, Fransa)
Benoit Jacquot / Les adieux a la Reine (Fransa)
Spiros Stathoulopoulos / Meteora (Yunanistan, Almanya)
Kom Nguyen / Rebelle (Kanada)
Teresa Madruga / Tabu (Portekiz, Almanya, Brezilya, Fransa)
Hans-Christian Schmid / Was bleibt (Almanya)

Önceki makaleLe Gamin au Vélo
Sonraki makaleBerlin Film Festivali’nde Türkiye Sineması
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here