Ana sayfa Haber Bizim Büyük Çaresizliğimiz’le İlgili İlk Yorumlar

Bizim Büyük Çaresizliğimiz’le İlgili İlk Yorumlar

801
0

Alman gazeteleri, 61. Berlin Film Festivali’nde ‘Altın Ayı’ için yarışan, yönetmenliğini Seyfi Teoman’ın yaptığı ‘Bizim Büyük Çaresizliğimiz’ filmi hakkında değerlendirmelere yer verdi.

Bild gazetesi, filmin hakkında ”gerçekten görülmeye değer” olduğunu belirterek, ”özlem içeren resimlerle anlatılan Türkiye’den sevimli bir drama” değerlendirmesinde bulundu.

B.Z gazetesi de ”söylenmeyen şeylerin önemli olduğu, sessiz mizah içeren güzel bir film” ifadesini kullanarak, senaryonun geçtiği Ankara’nın ve burada yaşayanların modern gösterildikleri belirtildi. Filmin, ”siyasi içeriği bulunmadığı için ödül alma şansının az olduğu” görüşüne yer verildi.

Berliner Morgenpost gazetesinde değerlendirmede bulunan eleştirmen Kai Kolwitz, filmi ”çok iyi” bulduğunu ifade ederken, aynı gazeteden Peter Zander, EPD film şirketinden Barbara Schweizerhof, Berliner Zeitung gazetesinden Anke Westphal, Radio Eins’tan Knut Elstermann ve Zitty dergisinden Michael Meyns, filmi ”kabul edilebilir” olarak değerlendirdi.

Berlin Film Festivali’nin ödülleri, 19 Şubat Cumartesi günü sahiplerini bulacak. (Ntvmsnbc)

Önceki makaleThe Future
Sonraki makaleBelgesel Sinemacılar Birliği’nden Bakanlığa Kınama
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here