Ana sayfa Haber 2. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu

2. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Yarışacak Filmler Belli Oldu

793
0


Geçen sene ilki düzenlenen ve sinemaseverler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Malatya Film Festivali’nin ulusal uzun metraj kategorisinde yarışacak filmler belli oldu.18-24 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenecek festivalde sekiz film yarışacak. Prof. Dr. Oğuz Onaran, Doç. Dr. Berrin Yanıkkaya ve Levent Cantek’ten oluşan ön jürinin seçtiği filmler Malatya’da sinemaseverler ile buluşacak.

2. Malatya Uluslararası Film festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışmacıları:

Eylül / Cemil Ağacıkoğlu
Gelecek Uzun Sürer / Özcan Alper
Kar Beyaz / Selim Güneş
Küçük Günahlar / Rıza Kıraç
Mar / Caner Erzincan
Saklı Hayatlar / Haluk Ünal
Unutma Beni İstanbul / Kollektif (Artistik Yönetmen: Hüseyin Karabey)
Zenne / M. Caner Alper ve Mehmet Binay

2. Malatya Film Festivali Ulusal Uzun Film yarışma bölümünde filmler “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Senaryo Ödülü (özgün ya da uyarlama)”, “En İyi Özgün Müzik” olmak üzere toplam 6 kategoride değerlendirilecek.

Jüri tarafından seçilen En İyi Film, “Kristal Kayısı En İyi Ulusal Uzun Film Ödülü” ve 30.000 TL ile, En İyi Yönetmen ödülü almaya hak kazanan sanatçı ödül heykelciği ve 10.000 TL ile ödüllendirilecek. En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Özgün Müzik kategorilerinde ödüle layık görülen sanatçılar ise ödül heykelciğinin yanı sıra 6.000 TL maddi ödül kazanacaklar. Ulusal Kısa Film Yarışmasında Kristal Kayısı En İyi Kısa Film Ödülünü alan film ise 5.000 TL ile ödüllendirilecek.

Önceki makaleThis is Not a Film
Sonraki makaleAlmanya – Willkommen in Deutschland
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here