Ana sayfa Haber 31. İstanbul Film Festivali’nde 1 Nisan Pazar Gününün Öne Çıkanları

31. İstanbul Film Festivali’nde 1 Nisan Pazar Gününün Öne Çıkanları

816
0


31. İstanbul Film Festivali’nin ilk pazarı sunumlar ve soru-cevaplarla, festival heyecanı gittikçe artan izleyiciye dopdolu bir gün yaşatacak. İlk günden festivale ısınan seyirciler Pazar günü seyrettikleri filmlerle yepyeni bir haftaya hazır başlayacaklar.

Prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapan Kardeşler güne neşeyle başlamak isteyenleri sinemaya davet ediyor. Kardeşler, Beyoğlu Sineması’nda saat 11.00’de gösterilecek. Gösterimin ardından yönetmen Carl Bessai akıllara takılan soruları cevaplamak üzere neşeli bir sohbet için sinema salonunda seyircilerle buluşacak.

Polonya’da pek çok ödül toplayan Cesaret, yönetim ve oyunculuk noktasında dikkatleri üzerine çekiyor. Yönetmen Zglynsky, yarattığı kurguyla Atlas Sineması’nda 13.30’da bu aile filmiyle festival izleyicisini etkileyecek gibi görünüyor.

Yabancı Dilde En İyi Film dalında Akademi Ödülü adayı Karanlıkta Kalanlar, İkinci Dünya Savaşı’nda Polonya’yı gözler önüne sererken, seyirciyi insaniyet, ahlak, suç gibi kavramlar üzerine düşünmeye itiyor. Karanlıkta Kalanlar filminin gösterimi Atlas Sineması’nda 16.00’da filmin oyuncularından Robert Wieckiewicz’in katılımıyla gerçekleştirilecek, Wieckiewicz bu gösterimin ardından yine izleyicilerle buluşarak festivalde yer alan ikinci filmiyle ilgili soruları da yanıtlayacak.

Festivalin ilk günü Terence Davies’le aynı salonda film izleme keyfini kaçıranlar için Davies filminin gösterimine bir kez daha katılıyor. Davies, Atlas Sineması’nda 19.00’da Aşkın Karanlık Yüzü filmiyle izleyiciyle buluşacak, ayrıca Davies, bu gösterimde izleyicilerin sorularını da yanıtlayacak.

Festivalin ilk Akbank Galası Marigold Oteli’nde Hayatımın Tatili filmiyle festival izleyicisiyle buluşan John Madden, festival takipçileri ile bir kez daha buluşuyor. Fitaş 4’te 21.30 seansında gösterilecek filminin ardından ünlü yönetmen bir kez daha soruları yanıtlayacak.

Yönetmen Morten Tyldum, Nişantaşı’nda Norveç’ten bir hikâyeyle Akbank Galaları’nın takipçileriyle buluşuyor. Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 21.30’da Kafa Avcıları adlı gerilim filminin gösteriminin hemen ardından yönetmen Tyldum, festival izleyenlerini hem heyecanlandırmayı hem de düşündürmeyi amaçlayan filmi hakkında merak edilen noktalara ışık tutacak.

Önceki makaleYoung Adult
Sonraki makaleEkrem Bora Hayatını Kaybetti
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here